1.5 LİTRE MOTORLU HİBRİT LAND ROVER’LAR
Range Rover Evoque P300e PHEV ve Land Rover Discovery Sport P300e PHEV modellerini ürün gamına ekleyen Land Rover, 1.5 litre içten yanmalı motoru, menzil ve performansıyla çok iddialı.
Range Rover Evoque ve Discovery Sport modellerinde sunulmaya başlanan P300e PHEV isimli sistemde öne konumlandırılan 200 HP gücünde 3 silindirli 1.5 lt benzinli turbo motor bulunuyor. Arka aks üstünde yer bulan elektrikli motor ise 109 HP güç üretiyor. Hibrit sistem toplamda 309 HP güç ve 540 Nm tork üretiyor.
Her iki otomobilin de sol arka çamurluğundaki şarj yuvasından bataryaların tamamı 6 saat 42 dakikada şarj edilebiliyor. Mode 3 şarj kablosu ile 7kW AC güç çıkışından 84 dakikada yüzde 80 dolum elde edebiliyor. En hızlı şarj sistemi ise 32KW DC şarj noktasından 30 dakikada yüzde 80 doluma ulaşılabiliyor.
Tam dolu bataryalarla WLTP ölçümlerine göre elektrikli sürüş menzili Range Rover Evoque için 66 km olarak açıklanırken ortalama yakıt tüketimi ise 1,4 lt/100 km iddiasında. Land Rover Dicovery Sport için elektrikli ulaşılabilen menzil 62 km ve sistemin birlikte çalıştığında ortaya çıkan ortalama tüketim 1,6 lt/100 km olarak açıklanıyor. Elektrikli sürüşte her iki otomobilde de maksimum hız 135 km/s olarak açıklanıyor.
Otomobillerde “Hybrid”, “EV” ve “Save” sürüş modları sunuluyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla ve AWD çekiş sistemiyle gelen hibrit sistemin sunduğu performans değerlerine baktığımızda Range Rover Evoque’un 0-100 km/s hızlanması 6.4 saniye, Discovery Sport’un ise 6.6 saniye olarak belirtiliyor.
Araçların hibrit sisteminin 3 farklı modunun bulunduğu da açıklanıyor. Bunlar sırasıyla “Hybrid”, “EV” ve “Save” olarak adlandırılmışlar. Land Rover ayrıca araçların bataryalarının arka koltukların altına konumlandırıldığını ve alt kısımlarının 6 mm kalınlığında bir metal tabaka ile korunduğunu belirtiyor. Yani firma araçların arazi kabiliyetlerinde bir azalma olmadığını vurguluyor. Evlerdeki prizler ile bu araçların bataryalarının 7 saat civarında, 7 kW’lık AC şarj ile 1.5 saat civarında tamamen doldurulabildiği de belirtiliyor. En hızlı yöntem olan DC şarj’da ise bu dolum süresinin yarım saat civarında olduğu da açıklanıyor.